Rundvlees

Limousin Rundvlees

Bij Slagerij Konijn bent u aan het juiste adres voor smaakvol en mals rundvlees. Ons rundvlees wordt vers aangeleverd door Koningshoeve Ettinge uit Spaarnwoude welke zorgt voor een constante en goede kwaliteit rundvlees. Dit vlees wordt door ons bewerkt in onze moderne uitsnijderij en wij zorgen er hier dan ook voor dat het rundvlees de juiste behandeling krijgt. Wij kunnen u dit mooie rundvlees uiterst betaalbaar aanbieden, omdat wij als slagerij alles in eigen  beheer houden. Het vee voor ons sappige rundvlees groeit op in het prachtige en rustige natuurgebied Spaarnwoude. Onze Limousin vleeskoeien, die beroemd zijn om hun verfijnde structuur, kunnen in dit uitgestrekte groene gebied vrijuit grazen en worden volledig biologisch gehouden en hebben alle vrijheid om zich als koe te gedragen. De dieren grazen in bloemrijke en natuurlijke grasweilanden. Bijna de hele zomer lopen de moederdieren buiten met hun eigen kalveren. In de winter worden de dieren gehuisvest in warme potstallen, waar dagelijks het dikke strobed wordt aangevuld door de boer. Dit alles resulteert uiteindelijk in vlees dat lekker, mals, sappig en heerlijk vol van smaak is.

Meer weten over de herkomst van het vlees, kijk dan op www.koningshoeve-ettingen.nl.

Ons assortiment

 • Malse biefstuk
 • Kogelbiefstuk
 • Ossenhaas
 • Pepersteaks
 • T-bone
 • Rib eyes
 • Entrecotes
 • Riblappen
 • Sukade lappen
 • Magere runderlappen
 • Runderpoulet
 • Rundertartaar
 • Rundergehakt

Dry-aged beef

Wat is het?

Wat houdt “dry aged” vlees eigenlijk in? Dit zullen wij u uitleggen. Rundvlees wordt vaak te vers gegeten. Om de smaak echt tot zijn recht te laten komen is het nodig dat het vlees, net zoals dit vroeger gebruikelijk was, enkele weken rijpt. Het vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden worden. In de periode van rijpen blijft het vlees in de been, en zo komt de volle smaak van weleer weer naar boven. Deze wijze van vlees rijpen noemen we dus “dry-aging”. Dit is anders dan de gebruikelijke manier van vleesverwerking in Nederland, waarbij het vlees na verwerking vacuüm wordt verpakt. Bij dry-aging duurt dit proces minimaal 21 dagen.

Wat gebeurt er tijdens de dry-ageing periode?

In de periode dat het vlees rijpt, ontstaat er een zwarte korst rondom het vlees. Deze korst beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming. Gedurende de rijpingsperiode verliest het vlees 30% van zijn vocht en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Hierdoor wordt de vleessmaak veel geconcentreerder en malser van structuur.

Wat gebeurt en na de dry-ageing periode?

Zodra het vlees uit de speciale dry-ageing koelcel komt, is het nog niet gelijk klaar voor consumptie. Door het rijpen voelt het vlees hard en droog aan, en het oogt zwart aan de buitenkant. Wanneer het zwarte, droge gedeelte (bescherming) van het vlees wordt weggesneden verschijnt er een prachtig helder, boterzacht, rood stukje vlees. Wij kunnen dit vlees portioneren als steak. Maar u kunt dit ook aan een stuk van ongeveer een kilo slow cooked bereiden. Dit is erg aan te raden als u iets speciaals op tafel wilt zetten. Vraag ernaar in de winkel, receptuur op maat. Het is niet voor niets dat sterrenrestaurants heel veel met dry-aged vlees werken! Uiteraard kunnen we ook stukken vlees hierin hangen op bestelling. Vraag ernaar in een van onze winkels of via de mail.

© Bens Verspromotie | www.bensverspromotie.nl